Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Ταξίδι στην Ιαπωνία (Μέρος 1ο)

Αποφασίσατε και εσείς μετά από πολλή σκέψη (10 επεισόδια Naruto) να επισκεφτείτε την Ιαπωνία. Μην ακούτε αυτά που λένε. Το ταξίδι μπορεί να σας βγει οικονομικό! Έχω πάει 5 φορές, δουλεύοντας part time. Είναι εφικτό με λίγη οικονομία.

Πρώτα απ'όλα πρέπει να σκεφτείτε πόσο καιρό θέλετε να κάτσετε στην Ιαπωνία. Έτσι θα διαμορφωθεί και το budget. Για 20 μέρες περίπου θα χρειαστείτε 2000-3000 ευρώ(περιλαμβάνονται αεροπορικά στο ποσό). Αν πάτε με  2000 ευρώ στο μυαλό θα πρέπει να κάνετε τρελή οικονομία. Με 3000 θα είστε άνετα, και θα κάνετε και ψώνια.


Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε το ταξίδι μας. Πρώτο βήμα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια.
Οι καλύτερες περίοδοι για να πάτε στην Ιαπωνία είναι:
  1. (Περίοδος Χανάμι) Τέλη Μαρτίου - μέσα Απριλίου. Είναι η περίοδος που ανθίζουν οι κερασιές σε όλη τη χώρα, και πραγματικά είναι απίστευτα.

     2. (Περίοδος Momijigari) Μέσα Νοεμβρίου - Αρχές Δεκεμβρίου. Τα φύλλα στα περισσότερα φυλλοβόλα δέντρα παίρνουν αποχρώσεις του πορφυρού. Υπάρχουν πολλά κατακόκκινα τοπία.     Αν ταξιδέψετε σε μια από αυτές τις 2 περιόδους, δεν θα χάσετε. Τα αεροπορικά θα κοστίσουν 800-900 ευρώ με επιστροφή (αν πετάτε για Οσάκα η Τόκυο), και καλό είναι να τα κλείσετε 3 μήνες τουλάχιστον πριν το ταξίδι. Έτσι θα γλιτώσετε τουλάχιστον 200 ευρώ, καθώς οι τιμές ανεβαίνουν όσο πλησιάζει η ημερομηνία της πτήσης. Οι πιο φτηνές αεροπορικές είναι η Qatar και η Turkish. Οι υπόλοιπες για κάποιο λόγο παραείναι ακριβές για την Ιαπωνία. Εγώ προτείνω την Qatar, καθώς αυτήν χρησιμοποιώ τόσα χρόνια, έχει καλή εξυπηρέτηση και καλό προσωπικό. Μια στο τόσο και η Thai Airways κάνει καλές προσφορές, οπότε να το τσεκάρετε.

Επίσης, καλό είναι να κλείσετε εισιτήρια για Οσάκα και όχι Τόκυο. Η Οσάκα βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, και θα μπορείτε να επισκεφτείτε το Κυότο, τη Νάρα, το Κόμπε, και άλλες όμορφες πόλεις που είναι πολύ κοντά. Φυσικά, θα μπορείτε να πάτε και στο Τόκυο με τρένο.

Προτείνω το ταξίδι σας να μην διαρκέσει λιγότερο από 14 μέρες καθαρές(εννοώ 14 μέρες χωρίς να υπολογίζουμε τις 2 που χάνονται στο πήγαινε-έλα, 16 δηλαδή), καθώς οτιδήποτε λιγότερο θα καταστήσει το ταξίδι ασύμφορο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου