Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Ταξίδι στην Ιαπωνία (Μέρος 2ο)

Μετά από τα αεροπορικά εισιτήρια ήρθε η ώρα να κλείσετε και τα ξενοδοχεία. Καλό είναι να μην το αφήσετε μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς μετά μπορεί να μην βρείτε φτηνό δωμάτιο. Γενικά τα ξενοδοχεία στην Ιαπωνία είναι ακριβά. Στο κέντρο του Τόκυο, μια τρύπα λίγων τετραγωνικών μπορεί να κοστίσει και 70 ευρώ την ημέρα. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που τα δωμάτιά τους δεν έχουν τουαλέτα και μπάνιο, και πρέπει να χρησιμοποιείτε τις κοινόχρηστες.
Οπότε προσοχή στο τι κλείνετε.

Εγώ είμαι της άποψης ότι καλύτερα να κάνει κάποιος οικονομία στα ξενοδοχεία και να χρησιμοποιήσει αλλού τα λεφτά. Δεν χρειάζεται να πας σε 4-5 αστέρων ξενοδοχείο. Έτσι και αλλιώς θα είσαι εκεί μόνο το βράδυ. Όποιος φυσικά δεν έχει θέμα χρημάτων, δεν χρειάζεται να αγχώνεται.

Εδώ θα σας δώσω μερικά link για φτηνά ξενοδοχεία στην Οσάκα.

OSAKA

HOTEL CHUO SELENE
HOTEL CHUO OASIS
HOTEL RAIZAN KITA
HOTEL RAIZAN MINAMI
HOTEL MIKADO
HOTEL CHUO

Μόλις φτάσετε στην Ιαπωνία, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα χαρτί με τη διεύθυνση διαμονής σας στην Ιαπωνία, τα χρήματα που διαθέτετε κλπ
Οπότε να έχετε και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σε ένα χαρτάκι.

Όπως είπα και πριν, καλό είναι να πάτε Οσάκα και όχι Τόκυο. Από την Οσάκα έχετε ευκολότερη πρόσβαση σε όλη τη χώρα. Έχω γυρίσει σχεδόν όλη τη χώρα, φεύγοντας το πρωί από Οσάκα και γυρνώντας το βράδυ. Έτσι, δεν χρειάζεται να κλείνετε ξενοδοχεία σε άλλες πόλεις.
Το shinkansen(bullet train) πραγματικά εκμηδενίζει τις αποστάσεις.

Και το ξενοδοχείο που χρησιμοποιώ στην Οσάκα είναι αυτό:
HOTEL CHUO


Έχει δωμάτια μονόκλινα χωρίς τουαλέτα και δίκλινα για 2 άτομα με τουαλέτα και μπάνιο.
20 ευρώ κοστίζει το δωμάτιο χωρίς τουαλέτα. Το δίκλινο με τουαλέτα κοστίζει 50 ευρώ, οπότε καλό είναι να κάνετε το ταξίδι με κάποιο δεύτερο άτομο. Θα σας βγει στα 500 ευρώ για 20 μέρες το άτομο. Καλή τιμή.

Για να έρθετε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο από το αεροδρόμιο του Kansai, παίρνετε την ταχεία γραμμή (Kaisoku) και κατεβαίνετε στο σταθμό Shin-Imamiya. Από εκεί είναι 1 λεπτό περπάτημα μέχρι το ξενοδοχείο. Το εισιτήριο κοστίζει γύρω στα 8 ευρώ.


Για όσους τώρα διαθέτουν χρήματα και δεν φοβούνται να τα χαλάσουν, θα τους πρότεινα να πάνε σε ryokan. Πρόκειται για παραδοσιακά ξενοδοχεία, όπου θα αισθάνεστε σαν να είστε στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα. Οι τιμές κυμαίνονται από 90 - 250 ευρώ τη βραδιά. Αξίζει να μείνετε μια βραδιά για την εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου