Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Ταξίδι στην Ιαπωνία (Μέρος 3ο)Αφού ξεμπερδέψατε με τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία, έμεινε κάτι τελευταίο που πρέπει να γίνει. Τώρα πλέον έχετε αποφασίσει για πόσες μέρες θα μείνετε στην Ιαπωνία.

Πρέπει να αγοράσετε ένα JR Rail Pass. Πρόκειται για μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών με shinkansen, τα γνωστά bullet train. Με αυτή τη κάρτα θα μπορείτε να τρώτε πρωινό στο Κυότο, μεσημεριανό στη Χιροσίμα και να είστε πίσω στην Οσάκα μέχρι το βράδυ. Θα μπορείτε να γυρίσετε και να δείτε όλη τη χώρα. Τα JR Passes μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο ξένοι τουρίστες εκτός Ιαπωνίας, καθώς δεν πωλείται εντός Ιαπωνίας, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Ιάπωνα πολίτη. (Τουλάχιστον εκεί σέβονται τους τουρίστες, όχι όπως οι δικοί μας εδώ...)

Υπάρχουν 3 είδη JR Pass, αναλόγως με τις μέρες χρήσης. Άναλογα με τις μέρες παραμονής σας στην Ιαπωνία, πάρτε και το ανάλογο Pass. Οι τιμές μπορεί να φαίνονται μεγάλες, αλλά σκεφτείτε ότι μια διαδρομή (one way) Οσάκα - Τόκυο κοστίζει 110 ευρώ και εσείς θα μπορείτε να κάνετε απεριόριστες διαδρομές. Το Pass επίσης πιάνει και τρένο και ηλεκτρικό, αρκεί η γραμμή να έχει το σηματάκι JR.

Μπορείτε να αγοράσετε το Pass οnline εδώ, ή εάν είστε από Αθήνα, να πάτε στο Σύνταγμα στα γραφεία της JTB Greece.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αμαλίας 42, Σύνταγμα
Τηλέφωνα: 210-3215835, 210-3215824 

Με την αγορά θα πάρετε στα χέρια σας το exchange order, το οποίο θα το ανταλλάξετε με το κανονικό Pass μόλις φτάσετε στην Ιαπωνία.
Υπάρχουν εκδοτήρια σε κάθε μεγάλο σταθμό της Ιαπωνίας, αλλά και στο αεροδρόμιο. Οπότε καλό είναι να πάρετε το Pass μόλις φτάσετε, καθώς έτσι θα γλιτώσετε και το εισιτήριο (8 ευρώ) μέχρι το ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου