Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ταξίδι στην Ιαπωνία (Μέρος 4ο)

Μέχρι εδώ, τα έξοδα μας (αεροπορικά, ξενοδοχεία, JR Pass) για ένα ταξίδι 20 ημερών ανέρχονται σε 1800-1900 ευρώ. Δεν αξίζει να πάτε για λιγότερο από 20 μέρες στην Ιαπωνία. Κανονίστε μια άδεια στην δουλειά σας, εν ανάγκη ενημερώστε 6 μήνες πριν, αλλά πάρτε τουλάχιστον τόσες μέρες άδεια ώστε να μείνετε 20 μέρες στην Ιαπωνία. Κρίμα τα αεροπορικά, αν σκοπεύετε να μείνετε λιγότερο.

Kaiten zushi
Πέρα από τα στάνταρ έξοδα, μένει η διατροφή και τα λοιπά μικροέξοδα. Σε αντίθεση με ότι ακούγεται, στην Ιαπωνία δεν είναι πανάκριβα. Φυσικά αν σκοπεύετε να τρώτε sushi σε παραδοσιακά μαγαζιά κάθε μέρα, υπολογίστε 30-40 ευρώ την επίσκεψη, αλλά υπάρχουν και οι εναλλακτικές φτηνές, αλλά καλές επιλογές.Κάθε σταθμός τρένου στην Ιαπωνία είναι ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, με άπειρα μαγαζιά και εστιατόρια. Εκεί μπορείτε να φάτε του σκασμού με λιγότερο από 15 ευρώ. Άν θέλετε sushi, μπορείτε να πηγαίνετε σε kaiten zushi μαγαζιά, όπου ένα πιάτο sushi έχει 1-1.5 ευρώ και με 10 ευρώ το πολύ έχετε χορτάσει. Μπορείτε επίσης να παίρνετε έτοιμα φαγητά και σάντουιτς από σουπερ μάρκετ σε γελοίες τιμές. Γενικώς δεν θα χρειαστείτε πάνω από 25 ευρώ για φαγητό την ημέρα, εάν δεν κάνετε μεγάλες καταχρήσεις. Οπότε για 20 μέρες θα χρειαστείτε περίπου 500 ευρώ για φαγητό.

Για όλα αυτά πλήρωσα λιγότερο από 10 ευρώ σε σταθμό στο Κυότο.
Υπολογίστε επίσης γύρω στα 150 ευρώ για διάφορα εισιτήρια μουσείων ή κάστρων. 50 ευρώ για τυχόν εισιτήρια μετρό που μπορεί να χρειαστεί να πάρετε (το JR Pass δεν καλύπτει μετρό). Με το budget των 3000 ευρώ μας μένουν και 400 ευρώ για ψώνια και σουβενίρ.

Φυσικά όποιος αποφασίσει να μείνει στην Ιαπωνία λιγότερο από 20 μέρες, θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου