Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Οσάκα - Osaka - 大阪 (Part 2)


Στην Οσάκα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο, το Kaiyukan Aquarium. Το θέαμα που προσφέρει είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όποιος βρεθεί στην Οσάκα, οπωσδήποτε να το επισκεφτεί. Για να πάτε στο ενυδρείο, πρέπει να πάρετε τη γραμμή του μετρό Chuo και να κατεβείτε στον σταθμό Osakako. Από εκεί είναι γύρω στα 5-10 λεπτά περπάτημα μέχρι το ενυδρείο.

Έξω από το ενυδρείο, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα Ferris Wheels(ρόδα λούνα παρκ) της Ιαπωνίας, το Tempozan, με συνολικό ύψος 112 μέτρα. Εκτός του ότι θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα το ενυδρείο μόλις βγείτε από το μετρό, είναι και η ίδια ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Πριν μπείτε στο ενυδρείο, ανεβείτε οπωσδήποτε!Το εισιτήριο για τη ρόδα κοστίζει 700 γιεν (6 euro περίπου) και η βόλτα διαρκεί 17 λεπτά. Η θέα που προσφέρει είναι καταπληκτική.Το εντυπωσιακό με τη ρόδα είναι ότι το βράδυ φωτίζεται με χρωματιστά φώτα, ανάλογα με την πρόβλεψη του καιρού την επόμενη ημέρα.
Αύριο θα βρέξει...
Αύριο θα έχει συννεφιά...

Τώρα ήρθε η ώρα και για το ενυδρείο. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 2000 γιεν (18 euro), και είναι ακριβό σε σχέση πάντα με άλλα εισιτήρια μουσείων ή κάστρων, αλλά αξίζει το κόπο. Ορίστε και φωτογραφίες για να χαρεί το μάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου