Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Οσάκα - Osaka - 大阪 (Part 1)

Η Οσάκα είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας μετά από το Τόκυο, και όπως έγραψα σε προηγούμενες αναρτήσεις, αξίζει να κλείσετε ξενοδοχεία εκεί, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της χώρας. Για τον τουρίστα αυτό συνεπάγεται με πολλές διευκολύνσεις στις μετακινήσεις του προς άλλες πόλεις της Ιαπωνίας. Από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Οσάκα μπορείτε να πάρετε τρένο για οποιαδήποτε πόλη της Ιαπωνίας.

Το Τόκυο απέχει 3 ώρες από την Οσάκα με bullet train. Κυότο, Κόμπε, Νάρα και Χιμέτζι απέχουν όλες λιγότερο από 1 ώρα με το bullet train από Οσάκα.

Δυστυχώς, για να δει κανείς όλα αυτά που προσφέρει η Οσάκα, απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας. Για την ακρίβεια, αυτό ισχύει για κάθε πόλη της Ιαπωνίας. Σίγουρα ο νούμερο ένα προορισμός στην Οσάκα είναι το κάστρο της. Χτισμένο στα τέλη του 16ου αιώνα για τον φεουδάρχη Toyotomi Hideyoshi, το επιβλητικό αυτό κάστρο λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. Για να πάτε στο κάστρο θα πάρετε την γραμμή του ηλεκτρικού JR Loop Line(δεν πληρώνετε εισιτήριο αν έχετε το JR Rail Pass) και θα κατεβείτε στον σταθμό Osakajokoen. Για να μπείτε στο κάστρο πληρώνετε στην είσοδο 600 γιεν (περίπου 5 ευρώ).Είσοδος του Κάστρου

Τάφρος γύρω από το Κάστρο. Συνήθως υπάρχουν και πάπιες.

Η συννεφιά χαλάει λίγο το τοπίο.


Χρυσός τίγρης και kinshachi (ψάρι δράκος) εσωτερικά του κάστρου.

Κανόνια έξω από το κάστρο.Η πόλη Οσάκα από την οροφή του Κάστρου.

Το ίδιο...

Kinshachi
Στο πάρκο που βρίσκεται έξω από το κάστρο πωλείται ζεστό takoyaki. Πρόκειται για μπαλάκια ζύμης με κομματάκια χταποδιού. Κάτι σαν αλμυροί λουκουμάδες. Τρώγονται με μαγιονέζα, γλυκιά σάλτσα σόγιας και τριμμένο φύκι (nori).2 σχόλια: