Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Χιροσίμα - Hiroshima - 広島

Η Χιροσίμα είναι μια σύγχρονη πόλη, και εκτός από μερικά μνημεία, τίποτα δεν θυμίζει την ρίψη της ατομικής βόμβας το 1945. Πλέον είναι μια πόλη με πλούσια νυχτερινή ζωή, ιδιαίτερη κουζίνα και πολύ φιλικούς ανθρώπους.

Για να πάτε στη Χιροσίμα από Οσάκα, θα πάρετε κλασσικά το shinkansen από το σταθμό Shin-Osaka. Η διαδρομή με το shinkansen θα διαρκέσει 1μιση ώρα.


Η Χιροσίμα είναι περισσότερο γνωστή για το Μνημείο Ειρήνης, το οποίο λέγεται επίσης Θόλος της Ατομικής Βόμβας. Πρόκειται για ένα Εκθεσιακό Κέντρο, χτισμένο το 1915, το οποίο άντεξε της πυρηνικής έκρηξης που έγινε σχεδόν ακριβώς πάνω από το κτίριο. Το κτίριο διατηρείται στη κατάσταση που βρέθηκε αμέσως μετά την έκρηξη, για να θυμίζει τις συνέπειες μιας πυρηνικής καταστροφής.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες μνημεία στη μνήμη των νεκρών παιδιών καθώς και μαθητών που παράτησαν το σχολείο για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της πόλης.
Πριν επιστρέψετε, δοκιμάστε οπωσδήποτε την τοπική ομελέτα okonomiyaki, η οποία αποτελείται από αυγά, noodles, λάχανο και θαλασσινά ή μπέικον. Σερβίρεται με μαγιονέζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου