Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Ναγκόγια - Nagoya - 名古屋 (Part 2)


Όπως έγραψα και στη προηγούμενη ανάρτηση, το κάστρο της Ναγκόγια είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Είναι ένα πανέμορφο κάστρο του 16ου αιώνα μ.Χ., το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το 1945 και ανακατασκευάστηκε 1959. Σήμερα έχει μετατραπεί πλήρως σε μουσείο.

Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να πάτε στο κάστρο.

α) Από τον σταθμό της Ναγκόγια, πάρτε τη γραμμή μετρό Higashiyama και κατεβείτε δύο σταθμούς μετά, στο σταθμό Sakae (5 λεπτά). Αλλάξτε μετρό παίρνοντας τη γραμμή Meijou και κατεβείτε δύο σταθμούς μετά, στο σταθμό Shiyakusho (2 λεπτά). Η διαδρομή θα σας πάρει 10 λεπτά και θα πληρώσετε 230 yen(2 ευρώ). Όπως έχω ξαναπεί το JR PASS δεν καλύπτει μετρό. Από την κοντινότερη έξοδο του μετρό, θέλετε 3 λεπτά περπάτημα μέχρι την ανατολική πύλη του κάστρου.

β) Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το τουριστικό λεωφορείο Meguru έξω από τον σταθμό της Ναγκόγια. Μια διαδρομή κοστίζει 200 yen(1.80 ευρώ) και το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 500 yen(4.50 ευρώ). Μετά από 25 λεπτά φτάνετε στη κεντρική πύλη του κάστρου.


γ) Με ταξί από το σταθμό της Ναγκόγια θα πληρώσετε 1000 yen (9 ευρώ).

Το κάστρο είναι ανοιχτό από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα και η είσοδος κοστίζει 500 yen(4.50 ευρώ).

Στον τελευταίο όροφο του κάστρου, πωλούνται φτηνά σουβενίρ, όπως μαγνητάκια για το ψυγείο και γυάλινα διακοσμητικά ψάρια Kinshachi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου