Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Νάρα - Nara - 奈良


Η Νάρα είναι μια ήσυχη, γραφική πόλη που απέχει μόλις 45 λεπτά από την Οσάκα με τρένο. Υπήρξε η πρώτη μόνιμη πρωτεύουσα της χώρας το 710 μ.Χ. Σε αυτή τη πόλη, τα ελάφια θεωρούνται ιερά ζώα και υπάρχουν γύρω στα 1200 ελάφια τα οποία κυκλοφορούν ελέυθερα στη πόλη, κυρίως στο πάρκο της Νάρα.

Για να πάτε στη Νάρα, από τον σταθμό της Όσακα (προσοχή όχι Shin-Osaka), πάρτε το γρήγορο(rapid) τρένο των γραμμών Yamatoji (Yamatoji kaisoku). Τα τρένα περνάνε κάθε 20 λεπτά, η μετακίνηση είναι δωρεάν για κατόχους JR Pass και φτάνετε στη Νάρα σε 45 λεπτά.
Μια φορά πήγα στη Νάρα, και δυστυχώς δεν είδα σχεδόν τίποτα, κάτι που μετανιώνω. Πήγα μόνο στο ναό Kofukuji, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο σταθμό της Νάρα (20 λεπτά περπάτημα με τα πόδια). Έξω από το ναό υπάρχουν δεκάδες ελάφια και οι τουρίστες μπορούν να αγοράσουν κρακεράκια ρυζιού για να τα ταΐσουν. Ο ναός λειτουργεί κάθε μέρα από τις 09:00-17:00, και θα πληρώσετε 800 yen (7 ευρώ) αν θέλετε να μπείτε και στο θησαυροφυλάκιο και στο ανατολικό Golden Hall.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου