Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Τόκυο - Tokyo - 東京 (Part 1)


Για να δείτε όλα όσα έχει να σας προσφέρει η πρωτεύουσα, χρειάζονται μήνες. Το Τόκυο είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, μια πόλη που ανάμεσα σε κολοσσιαίους ουρανοξύστες καταφέρνει να χωρέσει ναούς με τεχνητές λιμνούλες και υπέροχη πρασινάδα.

Για να πάτε στο Τόκυο από Οσάκα, θα πάρετε φυσικά το shinkansen από το σταθμό Shin-Osaka. Η διαδρομή θα σας πάρει 3μιση με 4 ώρες περίπου, και καλό είναι να ξυπνήσετε νωρίς για να προλάβετε να κάνετε τις βόλτες σας, αν σκοπεύετε να γυρίσετε πίσω στην Οσάκα το βράδυ.

Μερικές φωτογραφίες που έβγαλα από το shinkansen, όπως έφτανα στο Τόκυο.

Πέρυσι τον Μάρτιο, διοργανώθηκε το ετήσιο anime fair στο Τόκυο, και είχα την τύχη να πάω σε αυτή τη διοργάνωση. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο στο εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight που βρίσκεται στην Odaiba (τεχνητό νησί), στον Κόλπο του Τόκυο. Η φετινή έκθεση ακυρώθηκε λόγω του σεισμού.


Φωτογραφίες από τον Κόλπο του Τόκυο.
Το Tokyo Big Sight.
Για να πάτε στο Tokyo Big Sight, από το σταθμό του Τόκυο, μόλις φτάσετε με το shinkansen, πάρτε τη γραμμή ηλεκτρικού JR Yamanote, η οποία είναι δωρεάν για κατόχους JR Pass. Κατεβείτε στον σταθμό Shimbashi. Από εκεί, πάρτε τη γραμμή Yurikamome, η οποία είναι ένα είδος αυτοματοποιημένου τρένου (!) χωρίς οδηγό και κατεβείτε στο σταθμό Kokusai-tenjijou-seimon (20 λεπτά, 370 yen, 3.30 ευρώ). Από εκεί, το εκθεσιακό κέντρο είναι μόλις μερικά βήματα μακριά. Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 1000 yen (9 ευρώ).

Επιστρέφοντας στον σταθμό του Τόκυο για να γυρίσω Οσάκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου