Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Τόκυο - Tokyo - 東京 (Part 2)Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε αφού φτάσετε στο Τόκυο, είναι να πάτε στη Shibuya. Πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Τόκυο, γεμάτη εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καραόκε, καταστήματα μόδας κλπ. Η Shibuya είναι τόσο πυκνοκατοικημένη, που μέσα στα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρά της ζουν 210.000 κάτοικοι!

Στη Shibuya πάτε εύκολα, παίρνοντας την γραμμή ηλεκτρικού JR Yamanote από τον σταθμό του Τόκυο.
Κατεβαίνετε στo σταθμό Shibuya και η μετακίνηση είναι δωρεάν για κατόχους JR Pass.


Κάνοντας τη βόλτα σας στη Shibuya, θα παρατηρήσετε πολλά γυράδικα. Μην ξεγελαστείτε όμως! Τα μαγαζιά τα έχουν Τούρκοι και χρησιμοποιούν λεπτή πίτα, σαν αραβική. Με λίγα λόγια, μην...
Καλύτερα πάτε σε ένα από τα πολλά ινδικά μαγαζιά να φάτε ρύζι με γνήσιο, καυτερό ινδικό κάρυ.

Αφού κάνετε τη βόλτα σας, ήρθε η ώρα να πάτε στην Asakusa. Πρόκειται για μια τουριστική περιοχή του Τόκυο η οποία περιλαμβάνει έναν αρχαίο βουδιστικό ναό και μια μεγάλη υπαίθρια αγορά. Αυτή η αγορά είναι γνωστή και ως "σφαχτήρι των τουριστών", καθώς οι τιμές είναι απλησίαστες. Ότι βρείτε εδώ, θα το βρείτε και στο Κυότο και στην Οσάκα στη μισή τιμή. Το μόνο πράγμα που είναι φτηνό εδώ είναι το φαγητό. Δοκιμάστε yakisoba(noodles) με ιαπωνική μπύρα και yakitori(σουβλάκι).

Για να πάτε στην Asakusa από το σταθμό της Shibuya, θα πάρετε τη γραμμή μετρό Ginza και θα κατεβείτε στο σταθμό Asakusa (230 yen, 2 ευρώ).

Για όσους θέλουν να πάνε κατευθείαν στην Asakusa, χωρίς να περάσουν από τη Shibuya, μπορούν από το σταθμό του Τόκυο να πάρουν τη γραμμή ηλεκτρικού JR Yamanote και να κατεβούν στον αμέσως επόμενο σταθμό, Kanda (2 λεπτά, δωρεάν). Στη συνέχεια θα πάρουν τη γραμμή μετρό Ginza και θα κατεβούν στον σταθμό Asakusa (10 λεπτά, 160 yen, 1.45 ευρώ).


H είσοδος στο βουδιστικό ναό Sensouji είναι δωρεάν και ο ναός λειτουργεί από τις 06:00-17:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου