Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κιούσου - Kyuushuu - 九州 (Part 2) - Κάστρο Kumamoto


Η νήσος Kyuushuu είναι αρκετά μεγάλη. Αν σκοπεύετε να την εξερευνήσετε έχοντας σαν αφετηρία την Οσάκα, μάλλον θα απογοητευτείτε. Οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες, και δεν θα προλάβετε να δείτε τίποτα εκτός της Φουκουόκα. Η μόνη λύση είναι να κλείσετε μερικές μέρες σε κάποιο ξενοδοχείο.

Το κάστρο Kumamoto, βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της ομώνυμης επαρχίας. Πρόκειται για ανακατασκευή του 1960, καθώς το αρχικό κάστρο κάηκε το 1877. Εσωτερικά του Κάστρου λειτουργεί ένα μουσείο με πολλά εντυπωσιακά εκθέματα που θα δείτε σε φωτογραφίες παρακάτω. Έξω από το Κάστρο, Ιάπωνες ντυμμένοι σαμουράι και νίντζα φωτογραφίζονται μαζί σας δωρεάν. Είναι ωραία εμπειρία, και όποιος πάει θα περάσει τέλεια.

Για να πάτε στο Κάστρο:
Από τον σταθμό JR Hakata, θα πάρετε το Kyuushuu Shinkansen και θα κατεβείτε στον σταθμό JR Kumamoto (40-50 λεπτά, δωρεάν με JR Pass). Από τον σταθμό θα πάρετε το τραμ και θα κατεβείτε στη στάση Kumamotojo-mae (10 λεπτά, 150 yen (1.5 euro)). Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε από τον σταθμό JR Kumamoto, αν θέλετε να δείτε και την πόλη (30-40 λεπτά περπάτημα).

Το Κάστρο λειτουργεί από τις 08:30 - 18:00 (έως τις 17:00 από Νοέμβριο έως Μάρτιο) και η είσοδος κοστίζει 500 yen (4.50 euro).Η πόλη διαθέτει πολλά conveyor belt sushi bars (kaiten-zushi), όπου μπορείτε να φάτε του σκασμού (ένα πιατό με 2 κομμάτια sushi κοστίζει 1 ευρώ). Για όσους δεν μπορούν τα ωμά ψάρια, υπάρχουν sushi με ομελέτα, χαβιάρι, τηγανητό χέλι, τηγανητή γαρίδα, τονοσαλάτα, αγγούρι, φασόλια και πολλά άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου