Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Κιούσου - Kyuushuu - 九州 (Part 4) - Fukuoka Tower

Στην περιοχή Momochihama της Fukuoka βρίσκεται ο Πύργος της Fukuoka. Έχει ύψος 234 μέτρα και είναι ο ψηλότερος παραθαλάσσιος πύργος της Ιαπωνίας. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στο υψηλότερο παρατηρητήριο του πύργου στα 123 μέτρα για να απολαύσουν μια μαγευτική θέα.

Η είσοδος κοστίζει 800 yen (7.60 ευρώ) και για να φτάσετε στον πύργο από τον σταθμό JR Hakata, θα πρέπει να πάρετε ένα από τα λεωφορεία Nishitetsu (αριθμοί 14, 15, 24, 204 ή 151) από τη πλατφόρμα νούμερο 5 και να κατεβείτε στη στάση Fukuoka Tower Minami-guchi (25 λεπτά).
Στο λεωφορείο μπαίνετε από τη μεσαία πόρτα, παίρνετε ένα χαρτάκι από το μηχάνημα που γράφει την στάση στην οποία επιβιβαστήκατε, και πληρώνετε τον οδηγό κατεβαίνοντας και βγαίνετε από την πόρτα του οδηγού. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο πλήρωσα για το λεωφορείο, αλλά είναι κάτω από 5 ευρώ.

Ο πύργος είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 09:30 - 22:00 (Απρίλιος - Σεπτέμβριος) και από τις 09:30 - 21:00 (Οκτώβριος - Μάρτιος). Προτείνω να πάτε όταν νυχτώσει, για να δείτε τα φώτα της πόλης από ψηλά.

Εντός του πύργου, ευγενέστατες κοπέλες (που γνωρίζουν αγγλικά (!!!)), θα σας ξεναγήσουν και θα σας πουν δύο πράγματα για τον πύργο. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς λίγοι ξέρουν καλά αγγλικά στην Ιαπωνία, αν και μου φαίνεται ότι απλά έμαθαν παπαγαλία ένα κείμενο και το επαναλαμβάνουν.

Ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά η κάμερα μου δεν τα πηγαίνει καλά με τις βραδυνές λήψεις.

Βίντεο από το παρατηρητήριοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου