Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Κιούσου - Kyuushuu - 九州 (Part 8) - Beppu City, Suginoi HotelΣτις 14 Σεπτεμβρίου πήγα μια εκδρομή στη πόλη Beppu της επαρχίας Oita. Η πόλη αυτή φημίζεται για τα όνσεν (θερμοπηγές) της. Εκείνη τη περίοδο είχε μια προσφορά το Suginoi Hotel (5-star hotel), και καθώς δεν έχω μείνει ποτέ σε 5άστερο, αποφασίσαμε να πάμε με τη γυναίκα μου.

120 ευρώ τη βραδιά για 5-άστερο στην Ιαπωνία δεν είναι τίποτα.

Πήγαμε με αυτοκίνητο, αλλά θα γράψω και τη διαδρομή για όσους θέλουν να πάνε με τα ΜΜΜ.

Από το σταθμό Hakata, παίρνετε το τρένο Sonic Limited Express το οποίο έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα και κάνει περίπου 2 ώρες να φτάσει στο Beppu, φυσικά δωρεάν για κατόχους JR Pass.
Kάναμε το check-in και πήγαμε να δούμε το δωμάτιο, το οποίο ήταν ένα ευχάριστο μείγμα δυτικού και Ιαπωνικού.
Στο δωμάτιο υπήρχαν ήδη διπλωμένα yukata έτοιμα να φορεθούν. Αφού φορέσαμε τα άνετα yukata, κατεβήκαμε για το δείπνο, το οποίο περιελάμβανε πλούσιο μπουφέ με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Πραγματικά δεν ήξερες τι να πρωτοδοκιμάσεις.


Το ξενοδοχείο είχε 2 ειδών όνσεν, ένα μεικτό υπαίθριο, όπου πήγαινες με το μαγιό σου, και το κλασσικό. Στο κλασσικό, το οποίο ήταν ξεχωριστό για άνδρες και γυναίκες, έμπαινες εντελώς γυμνός και αφού πλενόσουν (είχε βρύσες και σαπούνια), έμπαινες πια καθαρός στα νερά της θερμοπηγής. Για ευνόητους λόγους, δεν έχω φωτογραφίες. Θέμα ντροπής δεν υπάρχει και κανένας δεν δίνει σημασία στον άλλον.

Παρακάτω θα δείτε πως ήταν το υπαίθριο όνσεν.
Το βράδυ μέσα στα νερά του υπαιθρίου όνσεν παρακολουθήσαμε ένα απίστευτο θέαμα με καπνό και πολύχρωμα λέιζερ που έκοβε την ανάσα.


 Το πρωινό ήταν εξίσου πλούσιο και είχαμε χρόνο να πάμε άλλη μια φορά στο όνσεν. Πραγματικά δεν ήθελα να φύγω.

Αφού κάναμε check out, ξεκινήσαμε την επιστροφή για Fukuoka.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου